ASELSAN’a güdüm kiti siparişi

ASELSAN ve Savunma Sanayii Başkanlığı arasında güdüm kitlerinin tedarikine yönelik yeni sözleşme imzalandı.

ASELSAN ile Türkiye Cumhuriyeti Savunma Sanayii Başkanlığı arasında 40 milyon 801 bin 680 dolar ve 352 milyon 221 bin 840 TL tutarında yeni bir anlaşma imzalandı. Bu bağlamda anlaşma, ASELSAN’ın resmi X hesabı üzerinden duyuruldu. Yapılan paylaşımda bahse konu anlaşmanın güdüm kitlerinin tedariki üzerine olduğu bilgisi verildi.

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Yüksek hassasiyetli vuruş yeteneği kazandıran güdüm kitleri, ASELSAN tarafından üretilmektedir. ASELSAN’ın ürettiği Güdüm Kitleri arasında LGK (Lazer Güdüm Kiti), Gözde, KGK-84 (Kanatlı Güdüm Kiti-84), HGK-82 (Hassas Güdüm Kiti-82) ve HGK-84 (Hassas Güdüm Kiti-84) öne çıkmaktadır.

 SSB’den ASELSAN’a Elektronik Harp Sistemi siparişi

ASELSAN ve Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) arasında Elektronik Harp Sistemleri ile ilgili 465 milyon TL ve 25 milyon dolar tutarında bir sözleşme imzalanmıştı. İmzalanan sözleşme KAP (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) yoluyla duyurulmuştu.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada yapılan sözleşme kapsamındaki teslimatların 2028 yılında tamamlanacağı aktarılmıştı. Bu kapsamda hangi sistemin tedarik edileceğine dair bilgi paylaşılmamıştı. Söz konusu anlaşma işe şu şekilde yapılmıştı:

“ASELSAN ve Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Elektronik Harp Sistemleri ile ilgili 31 Ağustos 2023 tarihinde, 465.000.000,- TL ve 25.000.000,- ABD Doları tutarında bir sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2028 yılı içerisinde gerçekleştirilecektir.”

Kaynak: DefenceTürk

ASELSAN’a güdüm kiti siparişi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum