Ukrayna’nın füze saldırısında Rus denizaltısı vuruldu

Rusya’nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım’ın Sivastopol tersanesine Ukrayna tarafından saldırı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen saldırıda Rusya’nın PR 636.3 kapsamında inşa edilen ve Karadeniz Filosu’nda görev alan Kilo sınıfı Rostov Na Donu (B-237) denizaltısı ağır hasar aldı. Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’daki Sivastopol tersanesine düzenlenen füze saldırısında en az 24 kişinin yaralandığı, çıkan yangında ise tersanede bulunan deniz araçları büyük hasar gördüğü bildiriliyor. Gerçekleştirilen bu saldırı Sivastopol tersanesine yapılan en büyük saldırı olarak nitelendiriliyor.

Rusya’nın 2014 yılında  yasadışı olarak ilhak ettiği Kırım Yarımadası, Şubat 2022’den beri şiddetlenerek devam eden savaşta sık sık hedef olmakta. Ayrıca Karadeniz filosundaki gemilerin bakımlarının yapıldığı Sivastopol tersanesi, Rusya için stratejik bir öneme sahip.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, Kiev yönetiminin Sivastopol tersanesine 10 seyir füzesi ve 3 insansız deniz aracı ile saldırı gerçekleştirdiğini, saldırıda yedi füze düşürülürken insansız hava araçları imha edildiğini aktardı. Ancak füzelerden bazıları tersanede bulunan deniz araçlarına zarar verdiği bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığının yaptığı açıklamada tersanede bakımda olan 2 geminin zarar gördüğü açıklandı. Fakat Ukraynalı haber kaynaklarının paylaştığı uydu görüntülerinde saldırıda bir amfibi çıkarma gemisi ile bir denizaltının da ağır hasar aldığı görülüyor.

Ağır hasar alan Kilo sınıfı Rostov Na Donu (B-237) denizaltısıyla Rusya, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk defa bir denizaltı kaybetmiş oldu. Kiev yönetimi, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin geri almayı hedeflediği Kırım’a yönelik geçmiş saldırıları kabul ederken son olarak gerçekleşen tersane saldırısıyla ilgi bir yorum gelmedi.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna’nın füze saldırısında Rus denizaltısı vuruldu Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum