Otokar COBRA II zırhlıları Ekvator ordusunun envanterinde

Türk Savunma Sanayiinin zırhlı araç üretiminde önemli aktörlerinden olan OTOKAR tarafından üretimi gerçekleştirilen Cobra II Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç Ekvator güvenlik güçlerine teslim edildi.

Türkiye’nin Ekvator’un Quito şehrindeki büyükelçiliği, resmi X hesabından, yakın zaman önce Ekvator’a ulaştırılan 20 adet COBRA-II çok amaçlı taktik tekerlekli zırhlı aracın törenle Ekvator Silahlı Kuvvetlerine teslim edildiğini duyurdu. Ekvator Devlet Başkanı Guillermo Lasso ve Quito Türkiye Büyükelçisi Makbule Başak Yalçın’ında bulunduğu resmi törenle Cobra-II Ekvator Silahlı Kuvvetleri envanterindeki yerini resmi olarak aldı.

Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Lasso: “Göreve başladığımdan bu yana 3 alanı donatmaya söz verdim. 28 yıllık çalışma dönemimde önemli ilerlemeler kaydettik. Bugün 20 adet Türk yapımı Cobra II aracı silahlı kuvvetlere teslim ettiğim için mutluyum. Ekim ayının sonunda 15 Ural tipi taktik araç daha gelecek” ifadelerini kullandı.

Ekvator Silahlı Kuvvetleri’ne ait Cobra II TTZA ve Ekvator Devlet Başkanı Guillermo Lasso

Geçtiğimiz  haftalarda 20 çok amaçlı zırhlı araç ve 42 arazi tipi kamyonun teslimatının güvenlik güçlerine yapıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Lasso, oluşturulan tüm filonun, ulusal topraklardaki egemenliğin ve güvenliğin savunmasına hizmet ettiğini vurguladı. Gerçekleştirilen teslim töreninde Türkiye’nin Kito Büyükelçisi Makbule Başak Yalçın, Türk savunma sanayisinin Ekvator’a ilk büyük savunma satışını gerçekleştirdiğini vurgularken, Türk savunma sanayisinin bu alımla birlikte Ekvator pazarına ilk kez girdiğini ve bu gelişmeden ötürü gurur duyduklarını söyledi.

Yalçın, Ekvator’un artan güvenlik ihtiyaçlarına cevap vermek üzere önlerindeki dönemde savunma sanayisinin önde gelen şirketlerinin Ekvator ile bağlarını güçlendirmesine yönelik çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Ekvator Silahlı Kuvvetleri’ne ait Cobra II TTZA ve Quito Türkiye Büyükelçisi Makbule Başak YalçınEkvator’un COBRA-II TTZA tedariki

7 Ağustos 2023’te Ekvator Milli Savunma Bakanlığı, resmi X hesabı aracılığıyla önemli bir duyuru yapmış, 20 adet COBRA II taktik tekerlekli zırhlı araçtan oluşan ilk parti siparişin Otokar tarafından Ekvator’a teslim edildiğini duyurmuştu. Yapılan bu teslimat ile Ekvator Silahlı Kuvvetleri’nin yeteneklerini güçlendirmesi, organize suçla daha etkin mücadele edebilmesi ve uyuşturucu kartellerinin yarattığı zorluklara çözüm yaratılabilmesi amaçlanmıştı.

ResimResim

COBRA II Taktik Tekerlekli Zırhlı ARAÇ

COBRA II 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç müttefik ülke ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ileriye dönük gereksinimleri doğrultusunda geliştirilen üstün teknik ve taktik özelliklere sahip modüler bir platformdur.

Üstün hareket kabiliyetinin yanı sıra, COBRA II; arttırılmış balistik ve mayın koruması, geniş iç hacim, yüksek taşıma kapasitesi sunmaktadır. COBRA II geniş silah entegrasyon ve görev donanım ekipman opsiyonları sayesinde sınır koruma, iç güvenlik ve barış koruma harekatları da dahil bir çok görevde yer alabilmektedir.

COBRA II modüler yapısı sayesinde; personel taşıyıcı, silah platformu, KBRN keşif, kara gözetleme radar, iç güvenlik, ambulans ve komuta kontrol araç konfigurasyonlarına ihtiyaç duyulan farklı görevlere uyarlanabilmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Otokar COBRA II zırhlıları Ekvator ordusunun envanterinde Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum