Pakistan Donanması yakında PNS BABUR korvetini teslim alacak

PN MILGEM projesinin 5. Proje Gözden Geçirme (PMR) ve Tersane-Tersane (Y2Y) toplantıları 2023 Ağustos ayı başında başarıyla tamamlandı. Toplantı sonrasında PN MILGEM serisinin 3. gemisi olan PNS BADR’ın Karaçi’de liman kabul testleri başladı.

PN MİLGEM projesi kapsamında ASFAT Deniz Programları Koordinatörü Emre Koray Gençsoy yaptığı açıklamada PNS TARIQ’ın Karaçi’de denize inişi, PNS KHAIBAR’ın planlanandan 4 ay önce liman kabul testlerine başlamasının önemli aşamalar olduğunu ifade etti. Ayrıca Karaçi’de üretimi devam eden PNS BADR’ın da liman kabul testlerine başlamasıyla projede 2023 yılı içinde tamamlanması gereken 4 kilometre taşından 3 tanesi senenin 8. ayı itibarıyla tamamlandı.

2023 yılının son büyük hedefi ise PNS BABUR yani PN MILGEM serisinin ilk gemisinin Pakistan Deniz Kuvvetleri’ne tesliminin gerçekleştirilmesi. Teslim öncesi, sondan bir önceki havuzunu tamamlayan PNS BABUR, liman kabul testlerinin çok büyük bir kısmını tamamlayarak, müşteri ve klasa teslim edildi, seyir için ise gün sayıyor.

ASFAT ana yükleniciliğinde gerçekleştirilen PNMİLGEM projesi kapsamında ASFAT Deniz Programları Koordinatörü Emre Koray Gençsoy yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“Projenin başından beri bazı kritik ekipman sağlayıcıların çeşitli bahanelerle gecikmelerine rağmen, bugüne kadarki tüm kilometre taşlarının zamanında geçilmesini ile aşılan elde edilen bu önemli başarının arkasında; önümüze çıkan her zorluğa esnek planlama ile karşılık veren, tecrübeli, hedefe ulaşmak için mücadeleden kaçmayan 124 kişilik deniz programları ve 22 kişilik dizayn ekibi ile deniz projelerine konsantre sözleşmelerden, tedariğe, finanstan, lojistiğe kadar mücadeleci, kendinden emin kocaman bir ekip var. Sürekli sahada olan bu ekip; konfigürasyondan planlamaya, dizayndan üretimin en uç noktasına, satın almadan alt yüklenicilerin takip ve yönetilmesine, testlerin plan ve icrasından müşteri ve klasa teslimine, eğitimden bütünleşik lojistik desteğe, planlı bakımdan garantiye kadar her taşın altında olup projenin bütçesi içinde, nakit akışını bozmadan, planlanan sürede bitirilmesini sağlamaktadır. Ekibimiz ezberlendiği için normal olarak kabul görülenin aksine, projeleri zamanında söz verdiğimiz gibi teslim etmek hedefinden vazgeçmeden ilerlemektedir.”

PNS BABUR’ün teslimi planlana göre bu yıl içinde gerçekleşecek. ASFAT Deniz programları Koordinatörü Emre Koray Gençsoy, 2019 yılından bu yana zamanında tamamlanan 15 hedef gibi, 16. hedefin de zamanında başarılı bir şekilde tamamlanması için ekipçe tüm güçleri ile mücadele ettiklerini ve bu aşamanın da başarıyla geçileceğini vurguladı.

Kaynak: DefenceTürk

Pakistan Donanması yakında PNS BABUR korvetini teslim alacak Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum