ASFAT’ın Denizaltı Havuzu faaliyete alınıyor

Millî Savunma Bakanlığı Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı 14 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Yapılan toplantı kapsamında Türk Donanması’na bağlı denizaltılarının havuzlanması için ihtiyaca yönelik özel olarak tasarlanan ve Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı ASFAT ana yükleniciliğinde inşa edilen, kendi boyutunda dünyada tek olan denizaltı havuzunda faaliyetlerin başlanacağı aktarıldı.

Bu kapsamda ilk olarak 15 Eylül 2023 tarihinde TCG BATIRAY denizaltısının havuzlanacağı bilgisi basın mesnuplarıyla paylaşıldı. Denizlerdeki Türk hâkimiyeti için önemli olduğu belirtilen bahse konu bu faaliyetin Gölcük Tersanesi Komutanlığında gerçekleşeceği de paylaşılan bilgiler arasında.

 ASFAT’ın Denizaltı Havuzu dalış testlerini başarıyla geçmişti

31 Ağustos 2022 Çarşamba günü denize indirilen ve Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın denizaltı inşa ve modernizasyon ihtiyaçlarının karşılanması için kritik öneme haiz “3000 Tonluk Denizaltı Havuzu” dalış testlerini başarıyla tamamlamıştı.

Kendi özellikleriyle dünyada tek olan Denizaltı Havuzu’nda önemli bir aşama daha geride bırakılmıştı. ASFAT tarafından yapılan açıklamada ise sistemin çok yakında Türk Deniz Kuvvetleri’nin hizmetinde olacağı aktarılmıştı.

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın denizaltı inşa ve modernizasyon ihtiyaçlarının karşılanması için kritik öneme haiz kendi özellikleriyle dünyada tek olan “3000 Tonluk Denizaltı Havuzu” 31 Ağustos 2022 Çarşamba günü denize indirilmişti. Bu kapsamda Millî Savunma Bakanlığı Tersaneler Genel Müdürlüğü ile ASFAT arasında “3000 Tonluk Denizaltı Havuzu Tedariki” sözleşmesi 17 Aralık 2019 tarihinde imzalanmıştı.

Millî Savunma Bakanlığı bağlısı ASFAT ana yükleniciliğinde yürütülen Denizaltı Havuzu projesi, milli denizaltı üretilmesi ve halihazırda envanterimizde yer alan denizaltıların bakım-onarım ve modernizasyon faaliyetlerinin hızla ve yoğun bir şekilde devam ettiği bir dönemde, Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nın denizaltı inşa ile bakım onarım alt yapı ve kabiliyetlerinin arttırılması maksadıyla başlatılmıştı. Milli denizaltı üretimi hedefinin bir parçası olması hasebiyle, milli teknolojinin geliştirilmesini sağlayacak mavi vatanımız için son derece kritik, stratejik bir öneme sahiptir.

Kaynak: DefenceTürk

ASFAT’ın Denizaltı Havuzu faaliyete alınıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum