Ermenistan hayvanları canlı bomba olarak kullanıyor

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın resmi hesaplarından paylaşılan bilgide yasadışı Ermeni silahlı birliklerin provakatif eylemler için hayvanları kullandığı aktarıldı.

Ermenistan’ın 2. Dağlık Karabağ Savaşı’ndan (44 Gün Savaşı)  bu yana artan provakatif eylemlerine bir yenisi daha eklendi. 11 Eylül saat 08.30 sıralarında Rus barış güçlerinin geçici olarak görev yaptığı Azerbaycan topraklarında, Hocavend Bölgesi’nde görevli olan Azerbaycan askerlerine yönelik karşı terör eylemi gerçekleştirmek için yasadışı olarak görev yapan Ermeni silahlı birliklerin kamikaze olarak bir köpek kullandığı anlaşıldı. Ermeni silahlı birlikler köpeğe Radyo Frekans Kontrollü El Yapımı Patlayıcı (RCIED) bağlayarak onu Azerbaycan Ordusu’nun bulunduğu mevzilere doğru yönlendirdi.

Ermenistan  tarafının terör eyleminin ölçeğini arttırmak ve Azerbaycan Ordusu’na daha fazla zayiat vermek amacıyla mevzilerine giren köpeğe bağlı el yapımı patlayıcıyı patlatma girişimi, Azerbaycan askerlerinin dikkati ile önlendi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Bazı Konvansiyonel Silah Türlerinin Kullanımına İlişkin Yasaklamalar ve Kısıtlamalar Sözleşmesi’nin Mayın, Mayın Tuzağı ve Diğer Cihazların Kullanımına İlişkin Yasaklamalar veya Kısıtlamalar Protokolüne aykırı bir eylem olarak şiddetle kınıyoruz. Hayvanların komplo amacıyla kullanılması ahlak dışı bir eylemdir ve biz bunu terör eylemi olarak nitelendiriyoruz.”

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri ayrıca bugün erken saatlerde resmi X hesabından yaptığı paylaşımla, Gedebay bölgesindeki Azerbaycan mevzilerine saldırı yapıldığını duyurdu. Ermenistan geçtiğimiz günlerde de  Nahçıvan’daki Azerbaycan birliklerine ateş açmış buna karşılık Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada açılan ateşe karşılık verildiği bildirilmişti. Son zamanlarda artan gerilim doğrultusunda Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri teyakkuzda.

Kaynak: DefenceTürk

Ermenistan hayvanları canlı bomba olarak kullanıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum