Türk firmadan Tayvan’a İHA tedariki

Tayvan, Fly Bvlos Techonology tarafından geliştirilen Jackal SİHA’nın tedariki için ön anlaşma imzaladı.

Fly Bvlos Techonology tarafından geliştirilen Jackal Silahlı İnsansız Hava Aracı tedariki için Tayvan ile sözleşme imzalandı. Bahse konu anlaşma, Tayvan’da gerçekleştirilen fuarda imzalandı. Ön anlaşma kapsamında 160 adet Jackal SİHA tedarik edilecek.

Fly Bvlos Techonology’nin resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Tayvan’nın 160 adet Jackal alımı için ön anlaşma imzalandı! Dünyanın farklı noktalarında ziyaretçilerle buluşan Jackal, Tayvan’daki fuarda önemli bir satış anlaşması gerçekleştirdi. İngiliz partnerimiz FlyBy Technology ile Tayvan’ın önemli teknoloji şirketlerinden birisi olan Geosat Aerospace Technology arasında yapılan anlaşmaya göre en az 160 adet Jackal İHA’nın Tayvan’a satışı gerçekleştirilecek.” ifadelerine yer verildi.

Öz sermaye ile Fly Bvlos Techonology tarafından geliştirilen Jackal İHA, dikey-iniş kalkış yapabiliyor. 15 kg taşıma kapasitesine ve 130 km menzile sahip insansız hava aracı Jackal’ın Satcom uydu kontrol özelliği de bulunuyor. Jackal’ı geliştiren Fly Bvlos Techonology’nin yine dikey iniş-kalkış yapabilme özelliklerine sahip Sancak ve Delta adında 2 farklı insansız hava aracı daha bulunuyor.

Sancak İnsansız Hava Aracı, 5 kg yük taşıma kapasitesine ve 40 km menzile sahip ve Fly Bvlos Techonology’nin eğitimlerinde ve danışmanlık hizmetlerinde kullanılıyor. Delta İnsansız Hava Aracı ise çok katmanlı kompozit bir yapıya sahip olması, kötü koşullarda bile görev yapabilmesini sağlarken köpük temelli yapısı ise acil iniş durumunda su üzerinde durabilmesini sağlıyor.

Türkiye ile Tayvan arasında İHA teknolojisi alanında önemli iş birliği

İHA teknolojisi alanında önemli faaliyetlerin yürütüldüğü Dronepark’a ev sahipliği yapan Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile yine Dronepark’ta konuşlu ve İHA sektörüne yeni bir soluk kazandıran Coşkunöz Holding iştiraki Fly BVLOS Technology, Tayvan’a açılıyor.

Tayvan’ın Chiayi şehrinde gerçekleşen Taiwan-Türkiye UAV Technology Forum’a katılan Gebze Teknik Üniversitesi ve Fly BVLOS Technology, burada Tayvan Formosa Üniversitesi ile ’İHA teknolojisi alanında akademik ve teknik değişim ve iş birliğini teşvik etmek ve güçlendirmek’ amacıyla anlaşma imzaladı. Anlaşmayla Fly BVLOS Technology, merkezi Tayvan’da bulunan ve İHA teknolojisi alanında çalışan UAV Technology Center’ın ortağı oldu.

Ortaklıkla beraber dünyada teknoloji geliştirmede önde gelen firmalar ile Ar-Ge faaliyetlerini beraber yürütmek üzere iş birliği anlaşmaları imzalayan Fly BVLOS Technology, yakında Uluslararası UAV Technology Center’da bir Ar-Ge ofisi açacak. Burada özellikle motor, çip, batarya gibi ürünlere yönelik Ar-Ge faaliyetleri yürütülecek. Ayrıca tüm paydaşlar İHA teknolojileri alanındaki uzmanlık ve tecrübelerini paylaşacak.

Kaynak: DefenceTürk

Türk firmadan Tayvan’a İHA tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum