Yunan helikopterlerini şiddetli yağmurlar vurdu

Yunan Ordusu’nun Stefanovikeio Hava Üssü’nde konuşlu 1. Kara Havacılık Tugayı’na ait helikopterler şiddetli yağışların ardından su baskınından etkilendi.

Uzun bir gecikmenin ve sular altında kalan helikopterler ile ilgili belgelerin açıklanmasının ardından, helikopterler göl haline gelen üsten taşınıyor. Stefanovikio’da göle dönen alanda suya batan helikopterlerin tahliye çağrısı yapılmasının ardından Volos Anchialos’taki 111. Savaş Kanadına taşınmasına karar verildi.

ResimResim

Helikopterlerin nakli Stefanovikio’daki helikopter üssü komutanı ve 1. Ordu komutanının tavsiyesi üzerine gerçekleşti. Emrin, üsteki tüm helikopterlerin Kara Kuvvetleri 1. Tugayı’na götürülmesi ve daha güvenli bir bölgeye taşınması yönünde olduğu bildirildi. Anchialos Volos’taki 111. kanattan askeri kaynaklar helikopterlerin emir üzerine havalandığını, bunun daha önce bölgede tahliye hazırlığı için verilen “112” (acil durum) mesajının bir sonucu olmadığını söyledi.

Göl üzerindeki Apache ve Huey helikopterleri

Stefanovikio’daki 1. Tugay’da meydana gelen su baskını ve suda “yüzen” helikopterlerin belgesel niteliğindeki fotoğraflarının ardından bazı Yunan kaynaklarında bunların hizmet dışı bırakılan Huey helikopterleri olduğunu iddia edildi. İlk olarak çekilen bir fotoğrafla ortaya çıkan mesele boyut değiştirdi. Fotoğrafta Ordu Hava Kuvvetlerine ait bir AH-64 Apache taarruz helikopterinin açık alanda su baskınından etkilendiği görülüyor. Ayrıca diğer bir fotoğrafta hangarda bakımları yapılan AH-64 Apache helikopterlerinin de su baskınından etkilendiği görülüyor.

Resim

Kaynak: DefenceTürk

Yunan helikopterlerini şiddetli yağmurlar vurdu Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum